RCL geeft Forum Sport les in efficiency

Op Sportpark ‘t Loo in Voorburg het KNVB-bekerduel tussen Forum Sport en het Leiderdorpse RCL. Forum Sport leek de touwtjes strak in handen te hebben maar dan toch het slim spelende RCL dat er met de buit vandoor ging.

Forum Sport - RCL
Na een 0-2 stand bij rust wonnen de Leiderdorpsen met 1-5. Dat was toch een hard gelach voor de thuisploeg die een les kreeg van de Hoofdklasser in efficiency.  De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Marlon MacAndrew die een perfecte wedstrijd floot.

De thuisploeg maakte het spel en de bezoekers stonden onder druk. Maar dan toch tegen de veldverhouding in scoorde Emma Verdaasdonk in de 13e minuut bij de eerste de beste counter van RCL. Het werd in de 32e minuut zelfs 0-2 voor de rood-witte ploeg uit Leiderdorp. Evienne Schoenmaker zorgde voor een verdubbeling van de stand.

RCL dan bijzonder doeltreffend maar Forum Sport had in principe toch het beste van het spel. De bal rond en net na de pauze scoorde de thuisploeg van coach Marco Sloos wel de verdiende aansluitingstreffer.

De Racing wankelde en het was wachten op de gelijkmaker maar dan toch het collectief dat met veerkracht de kaas niet van het brood liet eten. Evienne Schoenmaker scoorde haar tweede treffer van de middag en dat was wel een hele fraaie. Randje zestien en met een fraaie boog in de touwen. Vervolgens nog twee karaktervolle doelpunten van Susanne Hoogenboom en een 1-5 eindstand.

Komende week start de competitie. RCL gaat naar Zwolle om aan te treden in de Hoofdklasse tegen Be Quick ’28. Aanvang op het plaatselijk Sportpark is om 14.30 uur.
Forum Sport ontvangt in de Eerste Klasse op Sportpark ‘t Loo IJsselmeervogels. Aftrap is om 14.30 uur.