Berkel tegen Wartburgia eindigt zoals het begon

Een matig duel in de Topklasse vrouwen tussen Berkel en het Amsterdamse Wartburgia. Wel werd met inzet gestreden en dat maakte het spel toch nog wat aantrekkelijker voor de toeschouwers. Het tempo ging in de tweede helft iets omhoog maar geen van de strijdende kemphanen kon een reglementair doelpunt scoren.

cvv Berkel - asv Wartburgia
De Amsterdamse ploeg raakte wel tweemaal het houtwerk en Berkel creëerde de meeste mogelijkheden maar de scherpte ontbrak. In feite had geen de ploegen recht op de overwinning en deze puntendeling gaf een juist beeld weer van de strijd binnen de lijnen. Het duel stond onder leiding van scheidsrechter Vishnu Jasai uit Rotterdam die werd geassisteerd door Sebastiaan Galama en Ronald Lamens.

cvv Berkel - asv WartburgiaDe vraag vooraf was of thuisploeg Berkel op Sportpark Het Hoge Land in Lansingerland de eerste winst in de Topklasse zou kunnen binnenslepen. Dit zou dan ten kostte moeten gaan van de Amsterdamse Drieburg bewoonsters van Wartburgia. De ploeg van coach Chelly Drost staat in de rangschikking in de middenmoot terwijl het Berkel van coach Kim de Bruin puntloos de laatste positie inneemt.

cvv Berkel - asv Wartburgia
Het zonnetje scheen en de eerste kans was in de vierde minuut voor Celia Chee van Berkel. Had kunnen scoren maar sluitpost Aukje van Seijst bood redding. Aan de andere kant in de zevende minuut scoorde Katoucha Patra voor Wartburgia. Het feest voor de ploeg uit Amsterdam ging echter niet door omdat buitenspel was geconstateerd.

cvv Berkel - asv WartburgiaWartburgia controleerde het duel met een beter positiespel. In de 12e minuut schoot Vera Konst net voorlang en voor Berkel was het Esmee van der Burg die spontaan de aanval opende en meters mocht maken. Wel tot de laatste linie en niet verder.

cvv Berkel - asv Wartburgia
Berkel herstelde zich na zo’n 20 minuten spel en nam het middenveld van de Amsterdammers over. Bij de strijdende ploegen viel het op dat de passing steeds slordiger werd en dat kwam de wedstrijd niet ten goede. Wartburgia liet het initiatief nu over aan de thuisploeg en een fraaie actie van Femke van der Burg volgde.

cvv Berkel - asv Wartburgia
Berkel zette druk en Faith Parto kreeg een goede mogelijkheid na een pass van Esmee van der Burg. Pressie voetbal van Berkel maar Yvette Raaijen, Daphne van Bolhoven en Sascha van Zelst met Aukje van Seijst hielden stand. Ook kreeg opnieuw Faith Parto een kans maar het net werd niet gevonden.

cvv Berkel - asv Wartburgia
In de 31e minuut toch Wartburgia met een gevaarlijke vrije trap randje 16 van Jacky Scholman maar doelvrouw Bianca Troost deed wat van haar werd verwacht. Donna de Vos en Femke van der Burg met Sasha Leemans hadden het verdedigend goed op orde. Maar dan toch in de 36e minuut kwamen de meiden van Berkel heel goed weg na de inzet van Katoucha Patra die het leer zag caramboleren tegen de staander. In tweede instantie weer Patra maar met Sascha Leemans in haar nabijheid verdween het leer naast het doel.

cvv Berkel - asv WartburgiaDrie minuten later was het Esmee van der Burg die geschiedenis had kunnen schrijven net als Nadia Kain maar Aukje van Seijst greep in beide gevallen prima in. Het zonnetje liet zich niet meer zien en het spelpeil werd er niet beter op maar Berkel kreeg in die fase van de eerste helft wel de meeste mogelijkheden.

cvv Berkel - asv Wartburgia
Berkel startte in het tweede deel aanvallend en wilde niets liever dan orde op zaken stellen. Een wat hoger tempo met een hoge dosis inzet. Jennifer Beharie met de vrije trap en aanvoerster Demi Verlangen had zomaar kunnen scoren. Ook Celia Chee kreeg een uitstekende mogelijkheid maar Aukje van Seijst greep in. Wartburgia wakker geschud en zocht ook weer de aanval.

cvv Berkel - asv Wartburgia
Aanvoerster Loes van Loon, Tess Linnekamp, Jacky Scholman en Diana van Vliet waren gevaarlijk maar ook bij de Amsterdamse voorwaartsen lukte het niet om een bres te slaan.

Het spel golfde op en neer met her en der wat overtredingen wat soms kleine irritaties opleverden.

cvv Berkel - asv Wartburgia
In de 57e minuut scoorde Berkel via Celia Chee wel maar ook nu was buitenspel geconstateerd. Vette pech want Berkel wilde wel degelijk de volle winst binnen weten te slepen. Isabel van Ommen, Nadia Kain en Evy Westerbroek kregen mogelijkheden en aan de ander kant schoot in de 75e minuut Loes van Loon net voorlangs en een minuut later tegen de dwarsligger. Daar kwam Berkel heel goed weg.

cvv Berkel - asv Wartburgia
Het geel blauwe team probeerde via Jennifer Beharie, Donna de Vos en Jonna Hulshof er alles aan om het net toch te vinden.

De laatste 15 minuten werd vol op inzet gestreden wat resulteerde in over en weer wat overtredingen. Het kwam in ieder geval de wedstrijd niet ten goede.

cvv Berkel - asv Wartburgia
Deze wedstrijd verdiende geen winnaar en moet maar zo snel mogelijk vergeten worden. Ondermaats voor Topklasse begrippen maar wel weer een punt voor de Amsterdamse Drieburg bewoonsters. Voor Berkel werd het eerste punt behaald in dit seizoen in de Topklasse. In de stand staat Wartburgia met 6 punten in de middenmoot en Berkel voorlaatste.
Komende week geen voetbal maar op 2 november ontvangt Wartburgia op Sportpark Drieburg Saestum uit Zeist. De aanvang van het duel is om 13.15 uur. Berkel gaat naar Katwijk om het op te nemen tegen Rijnvogels. Aftrap op Sportpark de Kooltuin is om 14.30 uur.

Meer beelden van Berkel tegen Wartburgia ziet u hier
Lees alles over Pupil van de Week Sarah

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: