ARC met overtuiging langs IJsselmeervogels

Alle ogen gericht op het duel tussen de nieuwkomers ARC en IJsselmeervogels in de Eerste Klasse A. Beide ploegen promoveerden via de nacompetitie na een perfect seizoen. De ploeg uit Bunschoten Spakenburg won afgelopen week en ARC had nog niet aan het zoet van een echte driepunter mogen ruiken.

sv ARC - vv IJsselmeervogels
De ploeg van coach Janet Griffioen deed zaterdag wel aan klantenbinding en won na een 3-0 stand bij rust met 6-0. Justine Jansen scoorde in de tweede helft een onvervalste hattrick en prikte ook in de eerste helft er eentje in. Het eerste doelpunt werd gescoord door Vera Prins en de tweede kwam op naam van Iris de Vries. De wedstrijd stond onder leiding van Hendrik Sewnandan uit Rotterdam die een prima wedstrijd floot.

sv ARC - vv IJsselmeervogelsSportpark Zegersloot in Alphen aan den Rijn de plaats van handeling op een prachtige zaterdagmorgen. De thuisploeg had nog wat goed te maken na het verlies van afgelopen week en bij IJsselmeervogels personele problemen met de veelvoud van geblesseerde speelsters. Pupil van de Week Mayra liet terloops zien op welke wijze je kunt scoren en daar hadden de grote rood zwarte meiden veel belangstelling voor. ARC startte prima met aanvallend spel wat resulteerde in de vierde minuut met een mogelijkheid voor Justine Jansen.

sv ARC - vv IJsselmeervogelsDe Alphense Racing trok het spel naar zich toe en Eveline Wels kopte rakelings over. In de 11e minuut was het aanvoerster Maria Mac Lean die na een hoekschop van Eveline Wels het leer richting doel kopte. IJsselmeervogels doelvrouw Jonne Odding pareerde de inzet en hield de ploeg nog in de wedstrijd.

sv ARC - vv IJsselmeervogelsARC kwam in de 14e minuut op een verdiende 1-0 voorsprong. Een hoekschop van Justine Jansen werd door Vera Prins keurig in het doel gewerkt.
De thuisploeg speelde het spel in hoog tempo met uitstekend positiespel. Linies sloten prima aan en de ploeg uit Spakenburg kwam er niet aan te pas en moest toezien dat ARC veel scherper het spelletje voetbal speelde.

sv ARC - vv IJsselmeervogelsIn de 16e minuut een prachtige soloactie van Iris de Vries op de vierkante meter afgerond met een prima gericht schot dat doel trof. ARC op een dik verdiende 2-0 voorsprong.

sv ARC - vv IJsselmeervogelsDe ploeg van coach Richard Vermeer deed wat terug met Manu Schuit en Sam Koelewijn maar Racing sluitpost Romy Toebosch greep goed in. In de 31e minuut de onnavolgbare Justine Jansen die van afstand raak schoot en ARC op een 3-0 voorsprong zette. De thuisploeg kreeg nog meer mogelijkheden maar het overwicht werd niet in doelpunten omgezet.

Twee minuten in de tweede helft schoot doelvrouw Jonne Odding uit. Als een duiveltje uit het doosje was het Justine Jansen die het leer onderschepte, direct uithaalde en raak schoot vanaf meer dan 25 meter. ARC op een 4-0 voorsprong en de rood zwarte ploeg nam heel duidelijk gas terug waardoor de flair van het spel uit de eerste helft zienderogen wegebde.

De wedstrijd gespeeld en IJsselmeervogels kreeg meer ruimte. In de 69e minuut een prima mogelijkheid voor Manu Schuit en Joyce Hartog echter Romy Toebosch had toegezegd de nul te houden en deed wat ze moest doen.

Drie minuten later was het Sam Koelewijn die gevaarlijk werd maar Rianne Zwaan en Meike van Daalen de Jel pareerden eensgezind deze actie. In de 79e minuut weer zo’n typische actie van Justine Jansen.

Nu op links de ruimte met de beweging en een uithaal vanaf ruim 20 meter om het leer perfect in het kruis te deponeren.

Dat deed Justine Jansen twee minuten later uit vrijwel dezelfde positie opnieuw en bepaalde de eindstand van het duel op 6-0. En daar viel niets op af te dingen.

sv ARC - vv IJsselmeervogelsARC won dik verdiend na een sublieme eerste helft met wervelend voetbal maar in de tweede helft kroop de onverschilligheid in het spel. Ondanks de drie schitterende doelpunten de nonchalance en daar kom je komende zaterdag bij Ajax niet mee weg. Daar waarschuwde coach Janet Griffioen haar meiden nu al voor.

Het spel in de tweede helft van de thuisploeg zorgde er wel voor dat IJsselmeervogels beter in het spel kwam maar de ploeg van coach Richard Vermeer kon daar niet van profiteren.

sv ARC - vv IJsselmeervogelsZaterdag speelt IJsselmeervogels thuis op Sportpark de Westmaat tegen het Utrechtse UVV. De aanvang is om 17.00 uur. ARC gaat naar Amsterdam om het op te nemen tegen Ajax. De aanvang op Sportpark De Toekomst is om 14.30 uur.