Berkel walst over Xerxes DZB

Het werd een afgetekende 7-1 overwinning voor Berkel in het bekerduel tegen XerxesDZB. De Rotterdamse ploeg kwam er niet aan te pas. Het verschil in kwaliteit was duidelijk tussen de Topklasser en de gepromoveerde Eerste Klasser.

Berkel - XerxesDZB
Na een 5-0 stand bij rust werd het bij het laatste fluitsignaal 7-1. De doelpunten werden in het eerste deel gescoord door Demi Verlangen die tweemaal raak schoot, Celia Chee, Jennifer Beharie en Isabel van Ommen. In de tweede helft waren het Pien Struijs en Peta Houting voor Berkel terwijl Roos Sol de eer voor de Rotterdamse ploeg redde.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Richard van den Berg uit Rotterdam die een goede wedstrijd floot. Hij werd daarbij geassisteerd door Kevi Kashanian en Gerben Braat.

Ideaal weer op Sportpark Het Hoge Land in Lansingerland voor het KNVB Bekerduel in de poulefase tussen Berkel en XerxesDZB. De thuisploeg ging verleden week onderuit tegen IJzendijke en was super geconcentreerd om te gaan voor een prima resultaat. Feit was wel dat het de voorlopig laatste wedstrijd van Peta Houting was. Peta gaat de komende vier maanden op Sint-Maarten vertoeven.

Bij XerxesDZB waren er veel meer zorgen. De personele bezetting was beperkt vanwege vakantieperikelen van een groot aantal speelsters. De ploeg van coach Harry Overduin zag het toch meer als een oefenduel.  Mede door de onderbezetting werd het een eenzijdig duel waarbij Berkel er op alle fronten met kop en schouder bovenuit stak.
Fysiek waren de meiden uit Rotterdam in eerste instantie beter maar technisch en tactisch was Berkel de bovenliggende partij. Linies sloten prima aan en dat soms in hoog tempo.

Berkel opende sterk met Jonna Hulshof en Isabel van Ommen terwijl Celia Chee net naast kopte. In de zesde minuut kreeg Demi Verlangen een prima mogelijkheid maar schoot het leer over. Druk van Berkel en het was slechts wachten op de openingstreffer. Dat gebeurde in de 13e minuut. Een voorzet van Isabel van Ommen werd door Berkel aanvoerster Demi Verlangen in de touwen geschoten.

Berkel op voorsprong en XerxesDZB probeerde het wel om de bakens te verzetten maar de overmacht was te groot. In de 24e minuut verdubbelde Berkel de voorsprong. Een afgeslagen aanval werd door Femke van der Burg ingeschoten. Het leer werd tactvol getoucheerd door Demi Verlangen waardoor sluitpost Ezgi Solmaz op het verkeerde been stond en niet anders kon doen dan het leer uit de touwen te halen.

In de 28e minuut de eerste hoekschop van de Rotterdamse meiden met Maxime Hofman en Sherallin Henriques maar doelvrouw Laura Klein Bog deed was ze moest doen. Ezgi Solmaz ging in de 35 minuut in de fout door te lang de bal in haar bezit te houden. De zes seconden regel leverde voor Berkel een indirecte vrij trap op binnen de zestien. Faith Parto het tikje gevolgd door een loeihard schot van Celia Chee dat keurig langs de muur in het doel werd geschoten.

Twee minuten later ging Nadia Kain goed door en leverde een pass op maat welke door Jennifer Beharie achter Ezgi Solmaz tegen het net werd geschoten. De stand inmiddels 4-0 voor de meiden van coach Kim de Bruin en het werd in de 38e minuut zelfs 5-0 voor Berkel. Doelpuntenmaakster was Isabel van Ommen die de pass van Celia Chee perfect afrondde.

XerxesDZB had weinig in te brengen maar bleef het wel proberen. Ook na de pauze waren het de Rotterdamse meiden die de aanval zochten maar Laura Klein Bog pareerde het leer.

Aan de andere kant in de 50e minuut was het Pien Struijs die op avontuur de vrije ruimte in werd gestuurd. Omspeelde doelvrouw Ezgi Solmaz en deponeerde vol overgave het leer in de touwen.
Drie minuten later werd het zelfs 7-0. Een hoekschop van Faith Parto werd feilloos door de scheidende Peta Houting in het doel gekopt.

Het duel was gespeeld en Berkel kreeg wel degelijk nog meer mogelijkheden maar de scherpte was eraf. Begrijpelijk en XerxesDZB zocht via Rowena Ondaan via rechts de aanval op. De eer werd in de 78e minuut gered door Roos Sol die op aangeven van Maxine Hofman scoorde.

Prima resultaat voor Berkel tegen een verzwakt XerxesDZB. Voor de meiden uit Rotterdam is het de batterij opladen en trainen met de terugkerende vakantiegangers om in het juiste ritme te geraken.

De competitie gaat komend weekend van start en Berkel ontvangt in de Topklasse thuis het sterke ACV uit Assen. Op Sportpark Het Hoge Land is de aanvang om 12.15 uur.

XerxesDZB vertrekt naar Alphen aan den Rijn om het op Sportpark Zegersloot op te nemen in de Eerste Klasse tegen mede promovendus ARC. De aftrap is om 11.00 uur.