Berkel vol overtuiging langs Jong Sparta

In het kader van de poule wedstrijden van het KNVB Bekerprogramma de wedstrijd tussen Berkel en Jong Sparta Rotterdam. Een prima wedstrijd om te volgen met een 0-0 stand bij rust en een eindstand van 4-0 voor Berkel. Doelpunten van Celia Chee, twee van Pien Struijs en de laatste werd gescoord door Isabel van Ommen.

Berkel - Jong Sparta Rotterdam
Een verdienstelijke overwinning met een technisch en fysiek beter spelende thuisploeg dat verzuimde om in de eerste helft al afstand te nemen. De Rotterdamse ploeg daarentegen is nog zoekende naar de juiste structuren.
De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Nico Dijkhuizen uit Den Haag die een prima wedstrijd floot. Hij werd geassisteerd door Tessa Geleijnse en Ronald Lamens.

Het heerlijke weertje op Sportpark Het Hoge Land nodigde uit. Specifiek voor de wedstrijd tussen Topklasser Berkel en Hoofdklasser Jong Sparta Rotterdam. Een bekerduel waarbij je nooit weet op welke wijze de muis de kat te slim af is. Ook het eerste officiële optreden van coach Kim de Bruin van de Topklasser uit Lansingerland.

In de derde minuut kwam Berkel op voorsprong. Aanvoerster Demi Verlangen kreeg het leer van Femke van der Burg en scoorde met een fraai lobje maar stond in buitenspel positie. Zes minuten later moest Berkel sluitpost Laura Klein Bog tot tweemaal toe de ploeg in de race houden op inzetten van Izzie Huibers.

Na 15 minuten trok Berkel het spel naar zich toe. Een sterke fase volgde met een reeks hoekschoppen en een inzet van Nadia Kain die net over de deklat werd geschoten.
Berkel zette druk en had het middenveld volledig onder controle.

Kreeg voldoende mogelijkheden om de score te openen met Jennifer Biharie, Isabel van Ommen en Faith Parto. De allerbeste kans was in de 21e minuut weggelegd voor Faith Parto die zich knap vrijspeelde maar het leer in het zijnet deponeerde.

Drie minuten later werd Gianne Bosman net buiten de zestien onderuit gelopen maar de toegekende vrije trap van Izzie Huibers werd gekeerd door Berkels sluitpost Laura Klein Bog.
In de 32e minuut kreeg Berkel opnieuw een kans om van te smullen. Nu Jennifer Biharie die haar inzet gestopt zag worden door doelvrouw Iris de Rouw.

In de laatste tien minuten van de eerste helft liet Berkel zich terug zakken waardoor de Spartanen de touwtjes van het duel in handen kreeg. Désirée Daemen kreeg een mogelijkheid en Julia Sleeuwenhoek schoot naast voor Sparta. Aan de andere kant was het Iris de Rouw die knap ingreep op een inzet van Isabel van Ommen.

Berkel - Jong Sparta RotterdamNa de pauze was het na twee minuten raak voor Berkel. Celia Chee schoot eerst tegen de dwarsligger en kreeg via Isabel van Ommen opnieuw het leer voor haar voeten. Haalde vernietigend uit en zette daarmee Berkel op een verdiende 1-0 voorsprong.

Berkel - Jong Sparta RotterdamNa vijf minuten spel kwam Pien Struijs bij de thuisploeg binnen de lijnen. Had mij vooraf toegefluisterd om te gaan scoren en voegde in de 54e minuut de daad bij het woord. Een prachtige uithaal in een moeilijke positie maar het leer vloog in de touwen. Berkel op rozen en op de rug van Struijs stond in grote letters wel een twee. Dus twee minuten later scoorde diezelfde Pien Struijs haar tweede van de middag. De stand 3-0 en Jong Sparta had weinig in te brengen. In feite was de wedstrijd na 11 minuten spel in de tweede helft al gespeeld.

Berkel - Jong Sparta RotterdamIn de 66e minuut wel een mogelijkheid voor Gianna Bosman maar de echte overtuiging in het spel van de Rotterdamse Spartanen was weggeëbd. Haar inzet ging ver over het doel van Laura Klein Bog.
Een minuut later schoot Isabel van Ommen Berkel naar 4-0. Een perfecte voorzet van Nadia Kain werd vol overtuiging loeihard in de touwen gedeponeerd. Was daar na afloop heel erg blij mee dat het collectief werken werd beloond.

Berkel - Jong Sparta RotterdamBerkel kreeg nog meer mogelijkheden maar de wedstrijd was gespeeld. Een dik verdiende overwinning van een eensgezind elftal waarin de verdedigende linie met onder meer Peta Houting en Sasha Leemans de basis is. De ploeg had in de eerste helft al afstand moeten nemen en speelde met souplesse en vol overtuiging.

Een fraaie overwinning met coach Kim de Bruin aan het roer die met de kanjers laveert op technisch en tactisch gebied. Meerdere trainingen in de week lijken nu al in speltechnisch opzicht z’n effect te krijgen. Sparta Rotterdam was nog niet zover en zoekende de juiste lijnen en linies op elkaar af te stemmen. De ploeg van coach Denise Versteeg vocht meer tegen zichzelf dan tegen de opponent. Dat lijkt voor de Spartanen slechts een kwestie van tijd.

Berkel - Jong Sparta Rotterdam Komende zaterdag een krijgt de poule fase van de KNVB Beker een vervolg. Sparta ontvangt thuis op Sportcomplex Nieuw Terbregge in Rotterdam plaatsgenoot Xerxes DZB. Aftrap is om 14.30 uur.
Berkel vertrekt naar Zeeuws Vlaanderen om het op te nemen tegen IJzendijke. Aanvang op het plaatselijk Sportpark is om 13.00 uur.